ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Share it:
Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ιταλία, μετά την απόφαση των υπουργών του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia να παραιτηθούν.

Την ανακοίνωση για την παραίτηση των υπουργών του κόμματος του Μπερλουσκόνι, έκανε ο
εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο. Όπως είπε οι υπουργοί του κεντροδεξιού κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι που μετέχουν στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα αποφάσισαν να παραιτηθούν.

"Το τελεσίγραφο του Ενρίκο Λέττα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό" είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο Μπερλουσκόνι και ανέφερε πως "η απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου να παγώσει οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση του ΦΠΑ, είναι μια κατάφωρη παραβίαση της κυβερνητικής συμφωνίας".

Στο υπουργικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει την Παρασκευή ο Λέττα είχε στόχο να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, όμως εξαιτίας της πολιτικής κρίσης το συμβούλιο αποφάσισε να μην εγκρίνει οικονομικά μέτρα που είχε ήδη προγραμματιστεί να προωθήσει, εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% να ισχύσει κανονικά.

Να σημειωθεί ότι ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός είχε απειλήσει με παραίτηση το βράδυ της Παρασκευής και είχε ζητήσει από την κεντροδεξιά να συνεχίσει να στηρίζει δίχως επιφυλάξεις την κυβέρνηση και χωρίς να συνδέει με την απόφαση αυτή τις δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη Τρίτη από την Γερουσία της Ρώμης.

Ο Ενρίκο Λέττα, αμέσως μετά την παραίτηση των υπουργών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

"Γι' άλλη μια φορά βάζουν τη μοίρα ενός ανθρώπου πάνω απ' το συμφέρον της χώρας" σχολίασε ο γενικός γραμματέας της κεντροαριστεράς Επιφάνι
www.makeleio.gr/
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

Post A Comment:

0 comments: