ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Share it:
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει η τάση της αυτοέκδοσης στο χώρο του βιβλίου. Όλο και περισσότεροι συγγραφείς που θέλουν να δουν το πόνημά τους να παίρνει σάρκα και οστά απευθύνονται σε εκδοτικούς οίκους με ειδίκευση στην αυτοέκδοση που συνήθως σημαίνει ότι τα
εμπορικά δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στο συγγραφέα. Βέβαια αναλόγως τον εκδοτικό οίκο ποικίλουν οι παροχές όπως και οι υπηρεσίες.

Οι εκδόσεις Ownbook, μπήκαν στο χώρο των αυτοεκδόσεων μόλις πριν 5 μήνες και ήδη έχουν 5 βιβλία στο ενεργητικό τους καθώς και 3 στο στάδιο της επιμέλειας. Οι παροχές που προσφέρουν είναι πολλές με χαρακτηριστικές την τοποθέτηση των βιβλίων σε 70 βιβλιοπωλεία της Αττικής από το ίδιο το Ownbook και σε συνεργασία με 2 χονδρέμπορους τοποθέτηση των βιβλίων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργία ιστοσελίδας του συγγραφέα ή blog, δωρεάν διαφήμιση με την έκδοση ενός βιβλίου για μία εβδομάδα σε μεγάλες ιστοσελίδες της Ελλάδος καθώς και προβολή της συνέντευξης του συγγραφέα σε επιλεγμένες ιστοσελίδες.

Η διαδικασία για να εκδοθεί ένα βιβλίο ξεκινάει πάντα με μία συζήτηση με το συγγραφέα για να αναγνωριστούν οι πραγματικές του ανάγκες. Ένα βιβλίο ποίησης δεν θα ήταν σωστό να εκδοθεί σε 1000 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση μιας και το κοινό στην Ελλάδα είναι μικρό. Άρα μέσα από συζήτηση θα οριζόταν ένα λογικό αρχικό τιράζ 200 – 300 βιβλίων ώστε να είναι λογικό το κόστος αλλά και να επιτευχθεί η πώληση όλων των αντιτύπων. Ένα σημαντικό βήμα είναι να γίνει η σωστή επιμέλεια από φιλόλογο για να μην υπάρχουν λάθη ορθογραφικά, συντακτικά αλλά και εννοιολογικά. Μετά αν δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο θέμα από το συγγραφέα, σχεδιάζεται το εξώφυλλο και τέλος να εκτυπωθεί του βιβλίου.

Να τονίσουμε ότι η παρουσίαση του βιβλίου στο κοινό από το συγγραφέα, είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπεται. Το Ownbook αναλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου σε επιλεγμένους χώρους ώστε να μπορέσει ο συγγραφέας να επικοινωνήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου του.

www.ownbook.gr

www.aftoekdoseis.gr
Share it:

ΔΙΑΦΟΡΑ

Post A Comment:

0 comments: