ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Αφησε το ΠΑΣΟΚ, κράτησε τα 20.000€

Share it:
«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο στην ταινία «Λόλα» και η φράση αυτή πέρασε στην ιστορία. Και φαίνεται ότι τα 20.000 ευρώ που εισπράττει από την Ευρωβουλή ο Κρίτων Αρσένης, όπως καταγγέλλουν οι έως χθες σύντροφοί του, τελικώς είναι πολλά

για να επιστρέψει την έδρα που του «δώρισε» ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Κρίτων Αρσένης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, καθώς πρόκειται για τον υιό της Μαρίας Αρσένη, που είχε τον δικό της ιστορικό ρόλο εντός ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Αρσένη υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΓΕ (Ενωση Γυναικών Ελλάδας), νομάρχης Πιερίας (1982-1986), γενική γραμματέας Νέας Γενιάς στο υπουργείο Πολιτισμού (1986-1987), γενική γραμματέας (περιφερειάρχης) Κεντρικής Μακεδονίας (1987-1989), υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης με αρμοδιότητα σε θέματα ισότητας των δύο φύλων (1993-1995), υφυπουργός Παιδείας (1995-1996) υπό την ομπρέλα του Γιώργου Παπανδρέου και έξι φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία. Αυτήν την προϋπηρεσία της μητρός συν τις σπουδές που έκανε στο Χάρβαρντ ο υιός προφανώς εκτίμησε ο Γιώργος Παπανδρέου και επέλεξε τον Κρίτωνα ως ευρωβουλευτή. Η δράση του ως ευρωβουλευτής περιστράφηκε σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις... φάλαινες, την αποδάσωση του Αμαζονίου, τη διατήρηση των απειλούμενων φυτών κ.ά.

Μάλιστα, μία από τις τελευταίες ερωτήσεις του ήταν αυτή, με την οποία ζητούσε να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων καθώς, όπως είπε, τρομάζουν οι φάλαινες…

Τώρα, λοιπόν, ο κ. Κρίτων Αρσένης έστειλε επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, και την ιδεολογική χρεοκοπία του Κινήματος, δηλώνοντας θαυμαστής της Μελίνας και του Τρίτση. Το τι ακολούθησε; Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τη μια ο Ραγκούσης, την άλλη ο Κρίτων... Τι τραβάμε, Θεέ μου, με όλους τους διορισμένους!!!».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος -επίσης από το twitter- ζήτησε από τον Κρίτωνα Αρσένη να παραδώσει την έδρα του αναρτώντας χαρακτηριστικά: «Η ιδεολογικοποίηση του θράσους θέλει ταλέντο. Οποιος διορίστηκε ευρωβουλευτής και θέλει να αποχωρήσει οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Στη συνέχεια, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο twitter έγραψε: «Διαφωνεί και φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο διορισμένος κ. Αρσένης, αλλά δεν παραιτείται... Είναι παρά πολλά τα λεφτά, Κρίτωνα! Τζάμπα μαγκιές!».

Τέλος, στη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο facebook, αναφέρεται ότι, εφόσον ο κ. Αρσένης νιώθει ότι ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την επιστροφή της έδρας του.

Νίκος Ελευθερόγλου
Share it:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: