ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Στουρνάρας: Επιστροφή στις αγορές το 2014 - IIF έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020 ... Στουρνάρι έχεις πολύ πλάκα ....

Share it:
Στουρνάρας: Επιστροφή στις αγορές το 2014 με μικρή ομολογιακή έκδοση
Η Ελλάδα θα βάλει τέλος στον 4χρονο αποκλεισμό της από τις αγορές το 2014 μέσω μιας μικρής έκδοσης ομολόγου, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο
πρακτορείο Reuters.

«Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.
Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Φρένο από το IIF στη συζήτηση για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν πρέπει να βιάζεται να βγει στις αγορές, τουλάχιστον όχι πριν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που να επιβεβαιώνουν την έξοδο από τη κρίση, έστειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), ενώ και ο Γίαννης Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του στο REUTERS για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου το 2014.

«Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Από τη πλευρά του το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους αγοραστές ομολόγων, σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς όπως αναφέρει σε ειδική μακροσκελή Έκθεση για την Ελλάδα, «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020».
Πηγές: ethnos.gr - iefimerida.gr
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: