ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Κουβέλης: Ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει για το αντιρατσιστικό

Share it:

Μιλώντας στο δελτίο του Mega ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει ακόμα και στην επίσπευση ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε δώσει διαβεβαιώσεις για την ψήφισή του και στην ευρωπαία επίτροπο.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινή πρόταση νόμου που θα καταθέσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση η ψήφιση ενός αντιφασιστικού νόμου», ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να καταθέσει δική του πρόταση.

Εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε πίσω στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί «θεώρησε ότι θα της δημιουργούσε πρόβλημα από τα δεξιά της» και τόνισε ότι «το νομοθέτημα ξεκίνησε με επίσπευση από την πλευρά της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «χρειάζεται συντονισμός κυβερνητικού έργου» ενώ τόνισε ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται ανασχηματισμός», χωρίς να αποκλείει και συμμετοχή στελεχών του κόμματος του στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι, κατά τη γνώμη του, πρέπει να «σπάσουν» τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας και να συσταθούν εκ νέου τα υπουργεία Μεταφορών και Πολιτισμού.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο η σταθερότητα και η βιωσιμότητα της κυβέρνησης δεν κινδυνεύουν», είπε ο Κουβέλης.
Share it:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

2 comments:

  1. Είσται νούμερα και η τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Κουβέλη, δεν λέμε ότι γι΄ αυτό το ζήτημα δεν λές την αλήθεια, πως δηλ. ο Σαμαράς έκανε (μια ακόμη) κωλοτούμπα στο θέμα αυτό.
    Αλλά σ' αυτό το θέμα διαφορίζεσθε και όχι στα άλλα που κάνατε και κάνετε από κοινού σε βάρος του Ελληνικού λαού;
    Καταργείτε την εθνική γενική συλλογική σύμβασης εργασίας και ούτε κουβέντα γι' αυτό το αντιδημοκρατικό βήμα; Εκείνο δεν σας καίει, εσάς της "συνετής αριστεράς";
    Εντάξει, ο Σαμαράς διαπίστωσε πως εάν προχωρήσει στη ψήφιση αυτού του επικίνδυνου νομοσχεδίου (διότι δεν αφορά μόνον το ρατσισμό και το ναζισμό, αλλά την ποινικοποίηση της ελευθερίας της άποψης), οι διαρροές του προς ΧΑ και ΑΝΕΛ θα μεγαλώσουν επικίνδυνα και θα παλεύει για το 10%, κι έτσι, παρά τις υποσχέσεις του σ' εσάς και την ΕΕ, έκανε πίσω. Η πρώτη φορά θα είναι μήπως που το κάνει;
    Δεν τολμάτε, όμως, να τον ρίξετε, εσείς και το ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρείτε αυτό το θέμα τόσο κομβικής σημασίας, γιατί γνωρίζετε ότι ήδη κάνετε "ποσοστιαία" παρέα στο Λοβέρδο, το Ζώη, τους Πράσινους και άλλα απο-κόμματα.
    Εντάξει, μπορεί να τον "στριμώξουν" ΕΕ, ισραηλινοί κλπ., που έχουν λόγους και συμφέροντα να προωθήσουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις και να ξανακάνει κωλοτούμπα (να ρίξει ένα καινούργιο "σφουγγάρισμα"), αλλά το ΟΧΙ σε τέτοια εγχειρήματα δεν το λέει κυρίως ο Σαμαράς ή η ΧΑ (ποσώς ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες), αλλά μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, που -πέρα από τα βάσανα που του επισωρεύσατε- βλέπει και το πιθανό ενδεχόμενο να τον φιμώσετε πισθάγκωνα, όπως και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή