ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Economist: «Κέρβερος» η τρόικα, «παγιδεύει την Ελλάδα σε οικονομικό Αδη»!

Share it:
Με τον Κέρβερο της ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος φυλούσε τις πύλες του Άδη, παρομοιάζει το οικονομικό περιοδικό «The Economist» την τρόικα, υποστηρίζοντας ότι σαν άλλος Κέρβερος «παγιδεύει την Ελλάδα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο».

Ασκώντας σκληρή κριτική στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, το περιοδικό τάσσεται υπέρ της αλλαγής του θεσμού της τρόικας, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος είναι ένα σκυλί με τρία κεφάλια το οποίο φυλάει τις πύλες του Άδη. Στη μοντέρνα πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η τρόικα είναι ένα τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό Άδη», επισημαίνει χαρακτηριστικά το «Economist».

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει πόσο μεγάλη είναι η αντίδραση των Ελλήνων, αλλά και των Πορτογάλων, απέναντι στους τροϊκανούς, το «Economist» αναφέρει ότι στην Αθήνα ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκαλούν τους ελεγκτές της τρόικας «δολοφόνους», ενώ στη Λισαβόνα έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους πανό που βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο την τρόικα.

«Ως φρουρός των δανειστών που είναι, η τρόικα δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή», γράφει το περιοδικό, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: «Μήπως το ''τέρας'' τρώει τις σάρκες των χωρών τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το "τέρας" έτσι και αλλιώς»;

Το Economist αναφέρεται στη συνέχεια στην έρευνα που διεξάγεται για τον ρόλο της τρόικας, τονίζοντας ότι η πιο «πικρή» κριτική γίνεται στην Ελλάδα αφού -όπως τονίζει- «υπάρχει κάποιος λόγος».

Σύμφωνα με το περιοδικό ο λόγος αυτός είναι η ανεργία η οποία έχει εκτιναχθεί στο 27% αλλά και η αυξανόμενη ύφεση, ενώ αναφερόμενο στις προστριβές και τις διαφωνίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνει πως «η περίοδος της διαφωνίας είναι περίεργη, καθώς η Ελλάδα έχει την προεδρία της ΕΕ και η αποδυναμωμένη κυβέρνηση ρισκάρει τον εξευτελισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της τρόικας».

Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι εάν οι Ευρωπαίοι πραγματικά επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέβει ποτέ στην εξουσία, τότε η λύση είναι μία: Η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους...
ΠΗΓΗ
Share it:

ΕΛΛΑΔΑ

Post A Comment:

3 comments:

  1. KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    500.000 επιχειρήσεις, (δηλαδή 2 στους 3) αδυνατούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ 3 χρόνια συνεχώς. Δεν έχουν καμία ασφάλεια, ι/φ περίθαλψη, ΤΙΠΟΤΑ. Το χρέος ανεβαίνει κάθε μέρα.
    Καλούνται 500.000 Δημόσιοι υπάλληλοι, να πάρουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας, να εισπράττουν όλα τα έσοδα, να δίνουν 750 € το μήνα μισθό στον επαγγελματία ( πρωί –βράδυ, ωράριο καταστημάτων) να πληρώνουν 450€ το μήνα ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, ΦΠΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενοίκιο, θέρμανση, λογιστή, 80€ Επιμελητήριο, καύσιμα και συντήρηση επαγγελματικού αυτοκινήτου και 20 € για τα ΤΕΙ για να μην κλείσουν ( νέα δημοσιοϋπαλληλική εφεύρεση), και το Επιμελητήριο που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπεί, συμφωνεί σιωπηρά.
    Όλα τα υπόλοιπα χρήματα να μπαίνουν στα ταμεία του κράτους.
    Ο δημοσιογράφος κ. Κώνστας είπε στο δελτίο του Άκη Παυλόπουλου, ότι πρέπει να ξεχάσουμε την Ελλάδα των μικρομάγαζων και των μικροεπιχειρήσεων.
    Να τα κλείσουμε όλα.
    Δεν μας είπε όμως, πότε θα προσληφθούμε στην Ελλάδα των μεγαλοεργοστασίων.
    Ενώ οι ακατάλληλοι διοικούντες δεν μπορούν να δημιουργήσουν ούτε μια θέση εργασίας, όμως καταργούν 100 θέσεις την ώρα (800 θέσεις ημερησίως)
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
    Την επιχείρηση την ανοίξαμε εμείς.
    Δεν μας άνοιξε το κράτος καμία επιχείρηση.
    Εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ – Ενοίκια – λογιστή- ΔΕΗ –ΟΤΕ - Φόρο εισοδήματος κ.λ.π
    Εμείς παράγουμε για να επιβιώσουν οι Έλληνες και η Ελληνική οικονομία.
    Στάση πληρωμών δημοσίων δαπανών. ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ. Πληρωμή μόνο με δευτεροβάθμιο έλεγχο και άμεση απόλυση σε όποιον υπογράψει υπερκοστολογημένη δαπάνη.
    Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση.
    Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
    συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται μεταξύ άλλων, την διαγραφή των χρεών του ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, ΚΑΙ 80€ εισφορά το μήνα για ι/φ περίθαλψη, την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών, κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια και δίκαια φορολόγηση.
    Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Τα ψηφοδέλτια είναι ανοιχτά. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο.
    Το νέο κόμμα όλων των Ελλήνων. Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Αγρότες, Επισκευαστές, Εργαζόμενοι. Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, ούτε ένας μισθωτός, ούτε ένας συνταξιούχος θα υπήρχε πάνω στη γη.
    KINHMA AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
    Υπεύθυνος : κ.Τασιόπουλος Παναγιώτης
    Τηλ.: 24410 40911
    Kιν. : 697 680 3285 - 6989 422 844 whats up
    Email : maktasiop@yahoo.gr
    Ιστοσελίδα: http://www. tasiopoulospanagiotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ

    Με φωτοτυπίες και λογιστικούς αριθμούς χωρίς αντίκρυσμα μας εξαπατούν. Μας κατακλέβουν τη δημόσια και ιδιωτική μας περιουσία. Μας καθιστούν άνεργους, μετανάστες, δούλους, πρεζάκηδες, αλκοολικούς και αυτόχειρες. Μας αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία. Μας αφαιρούν το πιο αποτελεσματικό όπλο επηρεασμού της πραγματικής οικονομίας. Ας αποδείξουμε όλοι, ότι είμαστε άνθρωποι, ότι είμαστε μαχητές! Ότι είμαστε Έλληνες! Ας συνειδητοποιήσουμε, ότι είναι:

    Ελεεινοί και τρισάθλιοι, συμπλεγματικοί και παράφρονες, σκύβαλα και άχθη αρούρης, όσοι άμεσα με τις πράξεις τους και έμμεσα με την ανοχή και αδιαφορία τους ωθούν ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού στην καταρράκωση, την απαξία, στα όρια της επιβίωσης και το θάνατο! Το πλεόνασμα των λίγων είναι κλοπή και το έλλειμμα των πολλών. Οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των βολευτάδων-κατζαμπάσηδων και δοσίλογων, που νομιμοποιούν με την παρουσία τους στο μπουρδέλο, με πρωτοφανή ανηθικότητα, το βιασμό ολάκερης της ελληνικής κοινωνίας, είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ενάντια σ αυτή την ανθρωποκτονική τυρρανική ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ένθεν και ένθεν!!!

    Όχι άλλα δάκρυα, όχι άλλο πόνο. Όχι άλλη προσμονή στην ουτοπία και τη ψευδαίσθηση. Έχθρα και μίσος στους κανίβαλους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Είμαστε στο λάκκο των λεόντων. Πρέπει να αποδράσουμε. Πρέπει να δράσουμε!!! Ο χρόνος κυλάει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων! Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί! Είμαστε ακόμα ζωντανοί και δυνατοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος αναγνωρίζει το χρέος,που οι προδοτικές κυβερνήσεις δημιούργησαν με μίζες,θαλασσοδάνεια,κομματικές επιδοτήσεις,ΜΜΕ και τράπεζες,ως χρέος του λαού ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!Αυτοί ΟΛΟΙ οι καραγκιόζηδες ,κομματικοί εγκάθετοι το δημιούργησαν υπηρετώντας ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ εν αγνοία μας,κοροιδεύοντας το λαό και καταληστεύοντάς τον τόσα χρόνια!Ακόμα κι από τους ληστρικούς φόρους μας κατέκλεβαν που έφταναν και περίσσευαν για να έχουμε το πιο τέλειο κι άρτιο σύστημα παιδείας και υγείας!Έκλεβαν σχεδόν το 50%από τα χρήματα του λαού και πρόσθεταν και χρέος για να υπηρετήσουν τη ντόπια ολιγαρχία,τους κομματικούς τους εγκάθετους και βέβαια τους ξένους τοκογλύφους,που ήδη πήραν πίσω τα λεφτά τους πάνω από τρεις φορές!Δεν απελευθερωθήκαμε ποτέ από το '21,που μας έφεραν τα κόμματα,για να μας ελέγχουν και τον Όθωνα μετά που μας φόρτωσε χρέος!Τώρα είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία στην ιστορία μας να απελευθερωθούμε και να υπάρξουμε ως εθνικά και νομισματικά ανεξάρτητο κράτος!Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να απελευθερωθούμε από το τρυκάκι του "αριστερού","δεξιού","κεντρώου",που μας "πουλούσαν"και να αποφασίσουμε να μην υπάρχουμε πια σαν ελεγχόμενο "κοπάδι",πελάτες των κομματικών τους παραμάγαζων,που τα ίδια αφεντικά τα ελέγχουν όλα!Εκμεταλλεύονται το θυμικό,τις ανάγκες μας και μας λένε μόνο ό,τι θέλουμε να ακούσουμε,γιατί έχουν επιτελεία,που γνωρίζουν πολύ καλά την ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες μας!Μόνο αν βγούμε από τα "καλούπια",τις νόρμες που στήσανε για να μας ελέγχουν,μόνο αν αποδειχτούμε "απρόβλεπτοι"γι'αυτούς κι εγκαταλείψουμε όλη τη ντροπιαστική "λογική"της ανάθεσης της μοίρας μας στα μαντριά και στους "σωτήρες"που μας "δείχνουν,υπάρχει ελπίδα!Μόνοι μας,ο καθένας από το δικό του μετερίζι,θα πολεμήσουμε το "θηρίο",έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας,αναλαμβάνοντας τη δύναμη,που μας κλέβουν και εγκαταλείποντας τα "μαγαζάκια"της φρίκης!Τώρα είναι η ώρα του κοινού μας αγώνα για τη διεκδίκηση του δίκιου μας,της λαικής μας κυριαρχίας και της κοινωνικής μας απελευθέρωσης.Εμείς οι ίδιοι κρατάμε την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια μας,όπως και τις ζωές μας...Ας χειραφετηθούμε λοιπόν από τις αυταπάτες και τη φαντασίωση που μας πουλούσαν,κι ας υπάρξουμε επιτέλους μόνο ως Έλληνες,ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ,γιατί η πατρίδα χάνεται και μαζί της κι όλοι εμείς και τα παιδιά μας!Καλή δύναμη στον κοινό μας αγώνα! Ένας επαμίτης.
    Αγαπητέ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΆ,ΑΝ ΤΟ ΒΡΊΣΚΕΙς ΣΚΌΠΙΜΕ,ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΑΥΤΌ ΣΕ ΆΡΘΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή