ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Ο Γ. Στουρνάρας άρχισε να μαζεύει τα πράγματά του!

Share it:
Μπορεί να παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος εμπιστοσύνης της τρόικας που έχει βάλει μια ολόκληρη χώρα υπό επιτροπεία, αλλά τελικά στον «λάκκο» που έσκαψε για τους άλλους πέφτει ο ίδιος μέσα. Ο λόγος για τον Γιάννη Στουρνάρα, που πλέον βρίσκεται υπό επιτροπεία από το Μέγαρο Μαξίμου παρά
τα όσα επιχειρούνται να διαψευσθούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ολα δείχνουν μάλιστα ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάστασή του από το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει. Και όπως φαίνεται το πήρε πια απόφαση και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έχει αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά του από το υπουργείο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το «κόντεμα» του κ. Στουρνάρα είναι ειλημμένη και εκείνο που αναζητείται είναι η φόρμουλα με την οποία θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός ώστε να μην τσαλακωθεί σε σημείο... παραίτησης. Τα σενάρια περί «σπασίματος» του σημερινού υπερυπουργείου ήταν μόνο η αρχή. Οι συζητήσεις αυτές προβλέπουν αναβάθμιση του Χρήστου Σταϊκούρα σε υπουργό Οικονομικών, ανάθεση ρόλου-κλειδί στον Χρύσανθο Λαζαρίδη και ανάληψη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με τη δημιουργία άλλου υπουργικού θώκου, από τον κ. Στουρνάρα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού φέρεται ότι είναι εξοργισμένοι από την αλαζονική διαχείριση των θεμάτων από τον υπουργό Οικονομικών, που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο τεχνοκράτης που τα ξέρει όλα, αγνοώντας δήθεν το πολιτικό κόστος. «Το βάρος το σηκώνουν ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές που εκλέγονται και όχι εκείνος που είναι διορισμένος» λένε, τονίζοντας ότι εάν κάτι δεν πάει καλά ο κ. Στουρνάρας θα γυρίσει στην ασφάλεια της Αμερικής ή σε καμιά τράπεζα, ενώ εμείς θα μείνουμε πίσω.

Παράλληλα του χρεώνουν ότι σε αρκετά θέματα από τη μια... ξεχνά να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά, που τρέχει να τον καλύψει και να διορθώσει τα πράγματα εκ των υστέρων και αφού έχει γίνει ζημιά στο ενδιάμεσο, και από την άλλη του δίνει λάθος εικόνα.

Ο κ. Στουρνάρας, βλέποντας πλέον ότι αποδυναμώνεται, έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι τόσο με τους άλλους υπουργούς όσο και με τους βουλευτές της Ν.Δ. τα πάει καλά και κανείς δεν θέλει να φύγει. Και αυτό όταν για τη συντριπτική πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών ο υπουργός Οικονομικών έχει γίνει κόκκινο πανί για μια σειρά ζητημάτων, ενώ οι «καραμανλικοί» βουλευτές βράζουν, μια και οι προσπάθειες του κ. Στουρνάρα να χρεώσει στον Κ. Καραμανλή το Μνημόνιο ήταν το κερασάκι της τούρτας για τα έργα και τις ημέρες του.

Οπως μάλιστα δημόσια λένε κατά καιρούς πολλοί από αυτούς, δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ο εφευρέτης της δημιουργικής λογιστικής του Σημίτη και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του και να επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει τους πραγματικούς ενόχους.

Την ίδια ώρα μάλιστα που ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα μαζί του, σε εκκρεμότητα είναι η ερώτηση-καταπέλτης που έχουν καταθέσει 41 βουλευτές της Ν.Δ. και στην οποία του χρεώνουν επί της ουσίας θανάτους ανθρώπων εξαιτίας της εμμονής του να μη μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οπως τονιζόταν στην ερώτηση της μισής περίπου Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., η οικονομική κρίση και η δραματική μείωση των εισοδημάτων έχουν πλήξει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Η κατάσταση αυτή, τόνιζαν, έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες σε αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η μέση τιμή του λόγω της αύξησης του ΕΦΚ και του ΦΠΑ έχει φτάσει από 0,682 το 2009 σε 1,247 το 2013. Οι 41 πρόσθεταν ότι καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα, γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Νίκος Ελευθερόγλου
Share it:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

1 comments:

  1. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ; ΟΙ 41 ΑΛΗΤΕΣ-ΙΣΕΣ; ΜΗΠΩΣ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ; ΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή