ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

«Κίνημα» δεν πληρώνω στις εφορίες

Share it:
«Φουσκώνει» η δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών, καθώς ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους μαζεμένους φόρους για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, να φθάνουν τα 7,28 δισ. ευρώ.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 60,6 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι μη φορολογικές οφειλές τότε τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν υπερβεί πλέον τα 62 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες εξακολουθεί να μην υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση ΦΠΑ, ενώ ο φοροελεγκτικός μηχανισμός δεν πιάνει τους στόχους του Μνημονίου για την πραγματοποίηση συγκεκριμένου αριθμού ελέγχων.

Οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στο δεκάμηνο στο 1,2 ευρώ κυρίως λόγω των ρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα διαγράφηκαν χρέη ύψους 121 εκατ. ευρώ.

Από τις παλιές οφειλές, δηλαδή αυτές που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τέλος του 2012, έχουν εισπραχθεί 1,246 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει εισπραχθεί το 24,5% των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών και να έχει εισρεύσει στα δημόσια ταμεία το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ από τις παλιές οφειλές.

Επίσης, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

• Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες υπό το βάρος της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας δεν υποβάλει εμπρόθεσμα περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Κι αυτό παρά την αλλαγή του συστήματος απόδοσης του φόρου και την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων. Ειδικά στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3.959.057 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Όμως, τελικά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 3.101.453 δηλώσεις. Δηλαδή δεν υποβλήθηκαν 857.604 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Στο ίδιο διάστημα έγιναν 9.635 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ και βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 210,819 εκατ. ευρώ, με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 80,62 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 11.000 έλεγχοι ΦΠΑ και να έχει εισπραχθεί το 20% των βεβαιωμένων φόρων.

• Εκτός στόχων κινούνται οι φορολογικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στο δεκάμηνο ολοκληρώθηκαν μόλις 211 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και σύμφωνα με το Μνημόνιο συνολικά φέτος θα πρέπει να διενεργηθούν 596 έλεγχοι. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 126,6 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 58,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από τους 680 προσωρινούς ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν φέτος σε μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 433 έλεγχοι.

• Με ρυθμό «χελώνας» φαίνεται ότι γίνονται οι έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Σύμφωνα με το Μνημόνιο θα πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχουν γίνει 910 φορολογικοί έλεγχοι. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν μόλις 321 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Οι έλεγχοι αυτοί απέδωσαν στο Δημόσιο 13,1 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 55,6 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν.

Πηγή: imerisia.gr
enikos.gr
Share it:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Post A Comment:

3 comments:

  1. εετσιιι, το συνθημα fuck the system, ΤΩΡΑ παιρνει την αληθινη του διασταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Διαγραφή όλων των χρεών προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση.
    Από εδώ και στο εξής 100 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία,
    συν 30 € για κάθε προστατευόμενο μέλος για ι/φ περίθαλψη και μία σύνταξη επιβίωσης στον επαγγελματία.
    Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την μείωση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
    Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και την ιδρυτική διακήρυξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. http://www.youtube.com/watch?v=ATANlF3BN14

    Μόνο η ένταξη σε ένα κόμμα θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. 4.000.000 ψήφοι των υπερφορολογημένων ελευθέρων επαγγελματιών και καταδικασμένων σε ισόβια φτώχεια, κατάθλιψη, κατάσχεση και αυτοκτονία, βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, για δικαιοσύνη και εφαρμογή του συντάγματος.
    ΚΑΘΕ ΩΡΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ.
    ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ. Σταματάμε τα λουκέτα πριν την εξαφάνισή μας.
    Η κατάθεση του Κόμματος στον Άρειο Πάγο έγινε με Αριθ. Κατάθ. 7873 το Νοέμβριο του 2012
    Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 - 2441029918
    Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος 30 χρόνια επαγγελματίας
    Ιστοσελίδα του κόμματος : http://www.tasiopoulospanagiotis.gr/.


    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
    Την επιχείρηση την ανοίξαμε εμείς.
    Δεν μας άνοιξε το κράτος καμία επιχείρηση.
    Εμείς πληρώνουμε ΦΠΑ – Ενοίκια – λογιστή- ΔΕΗ –ΟΤΕ - Φόρο εισοδήματος κ.λ.π
    Εμείς παράγουμε για να επιβιώσουν οι Έλληνες και η Ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραβο σας, αυτό είναι ότι καλυτερο που θα μπορουσε να γινει
    ειμαστε μαζι σας, προχωρήστε, οσο πιο γρηγορα μπορειτε διοτι αργοπεθαινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή