ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Το χάσμα κυβέρνησης- τρόικας για τα μέτρα κρατά τους δανειστές εκτός Ελλάδας

Share it:
Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των τροϊκανών στην Ελλάδα καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη σημείο σύγκλισης των δύο πλευρών για τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

Αρχικά η προγραμματισμένη επιστροφή της τρόικας στο ελληνικό έδαφος είχε καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο οι διαφορές που υπάρχουν με την κυβέρνηση στο πεδίο των νέων δημοσιονομικών μέτρων που ζητούνται, αφήνουν στον αέρα την έλευση των δανειστών.

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη να τόνιζαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο τα αγκάθια παραμένουν σε κρίσιμα σημεία όπως οι πλειστηριασμοί, ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα αλλά και οι ομαδικές απολύσεις.

Οι δύο πλευρές επικοινωνούν καθημερινά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και τηλεδιασκέψεων και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν εκφράσει ενστάσεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών για το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει μεταβατική περίοδο για την άρση αναστολής στην πρώτη κατοικία.

Ταυτόχρονα η τρόικα επιμένει στις ομαδικές απολύσεις και στην κατάργηση των διατάξεων του νόμου 1387/83 που απαγορεύουν να γίνονται απολύσεις από ένα όριο και πάνω στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζομένους.

Η απαίτηση αυτή έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση αφού θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα εκτινάξει αυτόματα την ανεργία.

Τέλος, στα εκκρεμή ζητήματα περιλαμβάνεται ο νέος φόρος ακινήτων η κατάθεση του οποίου αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι τροϊκανοί έχουν ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες κτισμάτων που θα πληρώνουν μειωμένο φόρο.

Φυσικά στο τέλος οι υποτακτικοί θα συμφωνήσουν σε ΟΛΑ !
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

1 comments:

  1. Σιγά τα ωά!Καλά που αρχίζει να παίρνει πάνω του ο Έλληνας..κι αρχίζουν τα όργανα να βαράνε...όσο πιο πολύ κρότο κάνουμε,τόσο καλύτερα...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ,ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΎΣ ΜΑΣ;Ανατροπη ολων τους τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή