ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

«Στοπ» από το βρετανικό κοινοβούλιο

Share it:
Τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού για συμμετοχή σε πιθανή επέμβαση στη Συρία σταμάτησαν έπειτα από την ψήφο του βρετανικού κοινοβουλίου να μην δώσει εξουσιοδότηση σε ένα τέτοιο ζήτημα. Σε αναζήτηση συνασπισμού οι ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια ήττα του Βρετανού ηγέτη η οποία θρυμματίζει οποιεσδήποτε ελπίδες επανεκλογής του το 2015 την ίδια στιγμή που «παγώνει» τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Με 272 ψήφους υπέρ και 285 κατά, ο Κάμερον δεν κέρδισε στο κοινοβούλιο, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο πρωθυπουργό που ηττάται σ” αυτό το επίπεδο από το 1782. Ο Κάμερον πάντως ανακοίνωσε ότι θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση.

«Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις», είπε ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο επί του θέματος.

«Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η αποχή της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει οποιαδήποτε δράση».

Οι ΗΠΑ αναζητούν τον «κατάλληλο» συνασπισμό

Oι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν «διεθνή συνασπισμό» που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος εναντίον των πολιτών του, δήλωσε σήμερα από τη Μανίλα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο πρότασης για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

«Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία.

«Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.
Ο Χέιγκελ επισήμανε ότι η χώρα του σέβεται την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

Post A Comment:

1 comments: