ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

«Από εισπρακτικές εταιρείες τα έσοδα και οι οφειλές στο ΙΚΑ»

Share it:
Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Την εκχώρηση δραστηριοτήτων των ασφαλιστικών ταμείων σε ιδιώτες μεθοδεύει η κυβέρνηση μέσω του «σαμποτάζ» που κάνει τόσο με την κινητικότητα 500 εργαζομένων όσο και με την καθημερινή
απαξίωση του ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές επιδιώκει την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες εργαζομένων του υπ. Εργασίας και του ΕΟΠΥΥ

Στόχος, όπως επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, είναι να εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες το κομμάτι των εσόδων και των οφειλών και να παραμείνει στο ΙΚΑ και στα άλλα Ταμεία το σκέλος της παροχής συντάξεων.

Ενημέρωση κομμάτων

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ μαζί με εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των ομοσπονδιών του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τα οποία δεν αφορούν μόνο τους εργαζομένους αλλά και την κοινωνία που συναλλάσσεται καθημερινά με τις υπηρεσίες, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε αναλυτικά η κατάσταση -οικονομική, λειτουργική, υπηρεσιακή- που επικρατεί σε κάθε χώρο (ΙΚΑ, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, υπουργείο Εργασίας) και οι στόχοι που υποκρύπτονται από την πολιτική της κινητικότητας και των απολύσεων στους συγκεκριμένους χώρους.

Με σαφήνεια αναδείχτηκε από όλους η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει την κοινωνική ασφάλιση και να επιτρέψει στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα να εκμεταλλευθούν προς όφελός τους και σε βάρος της κοινωνίας τον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Επίσης οι ομοσπονδίες του υπουργείου Εργασίας και του ΕΟΠΥΥ, σε κοινή τους σύσκεψη και αφού εκτίμησαν την τρέχουσα συγκυρία και την επίθεση που δέχεται συνολικά το Δημόσιο αλλά και ειδικότερα η κοινωνική ασφάλιση, αποφάσισαν:

Η συγκυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, επιδιώκει με έμμεσο τρόπο την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στο υπουργείο Εργασίας, αλλά το σύνολο της κοινωνίας, ανέργους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους στα Ταμεία. Ο φαινομενικός στόχος της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα, η κινητικότητα-διαθεσιμότητα με απολύσεις εργαζομένων, υποκρύπτει τον πραγματικό, που είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και η στέρηση βασικών δημοσίων αγαθών από τους Ελληνες πολίτες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση), κάτι το οποίο θα γίνει πράξη το επόμενο διάστημα.
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: