Αν έχετε υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, πέρα από την όποια θεραπεία μπορεί να σας συστήσει ο γιατρός, σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε και τροφές που το ανεβάσουν.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές.
Οι κυριότερες πηγές πουρινών, ουσιών δηλαδή που θα ανεβάσουν το ουρικό μας είναι ζωμοί από κρέας, όπως μια κρεατόσουπα, εντόσθια όπως συκώτι, κυνήγι, μπέικον, καθώς επίσης και όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Επίσης, αν έχετε υψηλό ουρικό οξύ θα πρέπει να μειώσετε ή να κόψετε το αλκοόλ.
Δευτερευόντως, τρόφιμα που περιέχουν κάποια ποσά πουρινών ή ουρικού και θα πρέπει λίγο να περιοριστούν είναι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, λαχανικά όπως ο αρακάς και το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis
Navigation
Post A Comment:
0 comments: