ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Δύο σενάρια για την αδιαφορία του ΔΝΤ

Share it:
Οι δύο εκδοχές για τη στάση του κ.Πολ Τόμσεν, ο οποίος στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση έκανε τον... ανύπαρκτο
«Κάνουν σαν να μην είναι παρόντες». Με αυτόν τον λακωνικό, αλλά εξαιρετικά ...περιγραφικό τρόπο,
μέλη του οικονομικού επιτελείου σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο «συμμετέχουν» στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, τα μέλη της τρόικας που προέρχονται από το ΔΝΤ. Τόσο ο κ. Πολ Τόμσεν, όσο και ο αναπληρωτής του, είναι ωσεί παρόντες στη διαδικασία, γεγονός το οποίο προκαλεί εντύπωση τόσο στην ελληνική πλευρά όσο και στους άλλους ελεγκτές. Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν αυτή τη στάση, στελέχη της ελληνικής πλευράς στέκονται σε δύο πιθανά σενάρια.

Το πρώτο προκύπτει από την έως τώρα εμπειρία: Συνήθως οι διαπραγματεύσεις κρατούν πολύ, οπότε οι άνθρωποι του Ταμείου κρατούν δυνάμεις. Μόλις προχθές η Voria.gr έγραφε ότι κοινή είναι η αίσθηση πως κι αυτή τη φορά θα εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και θα αναζητηθούν παρατάσεις. Οπότε, όπως προαναφέρθηκε, κρατούν δυνάμεις.

Το δεύτερο σενάριο είναι περισσότερο καταστροφολογικό. Υποστηρίζει ότι στο ΔΝΤ έχουν πάρει την απόφαση τους να αποχωρήσουν από την ελληνική τρόικα και το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης γενικότερα, οπότε αυτή η αποστασιοποίηση των εκπροσώπων τους, είναι αλλιώς ενδεικτική των προθέσεων τους και προάγγελος εξελίξεων.
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: