ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Βλέπουμε το μέλλον που έρχεται; - "Ήθελα να χτυπήσω τους πολιτικούς γιατί δεν κάνουν τίποτα..."

Share it:

Τραυμάτισε δυο καραμπινιέρους, αλλά συνελήφθη προτού προκαλέσει μεγαλύτερο κακό. Ο 49χρονος που έσπειρε τον τρόμο χθες το πρωί στην Ρώμη, ανοίγοντας πυρ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης,
δηλώνει τώρα μετανιωμένος και υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα, στόχος του ήταν οι πολιτικοί. Ο Λουίτζι Πρεϊτι, 49 ετών, άνεργος και χωρισμένος - με έναν 11χρονο γιο τον οποίο όπως υποστηρίζει έχει να δει εδώ και μήνες- είχε εκπονήσει το «σχέδιο» της επίθεσης πριν από 20 ημέρες και έδρασε - όπως λέει - δίχως συνεργούς.
«Τα έκανα όλα μόνος μου: ήθελα να πραγματοποιήσω μια εντυπωσιακή πράξη αυτή την σημαντική ημέρα. Κανείς όμως δεν με βοήθησε. Οι δικοί μου δεν το ξέρανε ότι ερχόμουν στη Ρώμη. Έκρυψα από όλους τις προθέσεις μου. Έφυγα το Σάββατο το βράδυ με τρένο...δεν το ήξερε κανείς».
Φθάνοντας στη Ρώμη, κατέλυσε σε ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό Τέρμινι και το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα) φόρεσε σακάκι και γραβάτα και έφθασε στο Παλάτσο Κίτζι για να κάνει μια «εντυπωσιακή πράξη σε μια σημαντική ημέρα» όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε.
«Όταν άρχισα να σκέφτομαι αυτό που θέλω να κάνω άρχισα να εξασκούμαι στην σκοποβολή στην εξοχή, γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος ότι το πιστόλι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί».

Ωστόσο, όταν αντελήφθη ότι δεν θα τα κατάφερνε, έστρεψε το όπλο στους καραμπινιέρους και πυροβόλησε, τραυματίζοντας δυο εξ αυτών καθώς και έναν περαστικό. Ο ένας εκ των δυο καραμπινιέρων παραμένει διασωληνωμένος και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
«Στα 50 σου δεν μπορείς να γυρίσεις στους γονείς σου επειδή δεν μπορείς να συντηρηθείς ενώ αντιθέτως οι πολιτικοί είναι μια χαρά και το απολαμβάνουν. Σε αυτούς ήθελα να φτάσω, ονειρευόμουν να κάνω μια εντυπωσιακή κίνηση. Ήθελα να χτυπήσω έναν (πολιτικό). Κατά βάθος όμως δεν ήθελα να σκοτώσω. Αυτός που ήθελε να πεθάνει ήμουν εγώ» φέρεται να είπε στους ανακριτές ο δράστης, ο οποίος τώρα δηλώνει μετανιωμένος και υποστηρίζει ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν τον συλλάβουν.
«Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι, δεν μισώ κανέναν» δηλώνει ο δράστης, ο οποίος χαρακτηρίζεται «απελπισμένος», λόγω της οικονομικής και οικογενειακής του κατάστασης: «Ήμουν απελπισμένος που κατάντησα έτσι, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά. Το καταλαβαίνετε; Αυτό που έκανα είναι σημάδι εκείνου που συμβαίνει στη χώρα μας. Δεν είδατε εκείνη τη γυναίκα που στραγγάλισε την κόρη της;» ανέφερε ο Πρεϊτι ο οποίος παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχει κάνει χρήση αγχολυτικών και κοκαΐνης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει που βρήκε τα χρήματα για να την προμηθευτεί.
Οι αρχές δεν έχουν ακόμη πειστεί από την διήγηση του 49χρονου, καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία στα όσα υποστηρίζει και συνεχίζουν τις έρευνες.
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

Post A Comment:

0 comments: