ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Ο οίκος Black Rock πιάνει δουλειά...και οι βαρόνοι των media ζητούν παρέμβαση Μαξίμου για το κόσκινο των δανείων!

Share it:
Ο οίκος Black Rock πιάνει δουλειά...

Την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και τους τρόπους που χειρίζονται οι ελληνικές Τράπεζες το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο θα εξετάσει ο οίκος BlackRock, προκειμένου να
διαπιστωθεί αν υπάρχουν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες. Η πρώτη φάση του ελέγχου της Black Rock θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, οπότε και θα ξεκινήσουν τα νέα stress tests στις Τράπεζες. Τα τεστ θα διενεργήσει επιτροπή που θα αποτελείται από ελεγκτές της τρόικας, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΒΑ, με σύμβουλο την BlackRock. Θα ελεγχθούν οι 4 συστημικές Τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, αλλά και η Τράπεζα Αττικής και η Probank, ενώ στόχος είναι να διερευνηθεί αν τα «κόκκινα» δάνεια δημιουργούν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες στις Τράπεζες. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2013. Σημειώνεται ότι τα πρώτα stress tests είχαν γίνει το 2011. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης στο στόχαστρο της Black Rock, αναμένεται να βρεθούν και τα δάνεια που έχουν δοθεί προς τις επιχειρήσεις Media. Ενόψει του επικείμενου ελέγχου οι τράπεζες προσπαθούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα τους επιτρέψουν να προβάλλουν πειστικά επιχειρήματα προς του ελεγκτές.


ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την όποια προεργασία γίνεται, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, χαρακτηρίζουν ως αχίλλειο πτέρνα τα δάνεια που έχουν «φύγει» με κατεύθυνση τα media. Η εντολή για να γίνει focus στις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων media, έχει δοθεί άνωθεν, και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση. Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το 60% των συγκεκριμένων δανείων, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Πέραν του ελέγχου που θα ξεκινήσει από την BlackRock, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα που σχετίζεται με τις δανειοδοτήσεις των media. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, για το δάνειο του είχε εξασφαλίσει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Ενόψει του ελέγχου, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισχυροί των Μέσων Ενημέρωσης, έχουν ήδη απευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά, αναζητώντας λύση, που θα τους δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι τραπεζίτες, προσπαθούν να «κατεβάσουν» κοινή γραμμή, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δανειοδοτήσεις των media.
www.parapolitika.gr
Share it:

ΜΜΕ

Post A Comment:

1 comments:

  1. Να αλλάξουν χέρια. Η να τα κλησουν δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στο ελληνικο λαο.
    Δεν γίνετε να πληρώνουμε όλους αυτούς τους κοπροιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή