ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
Κάντε like κι εσείς
 aw2
.
 aw2

Ολη η Τουρκία μια... Ταξίμ - Πληροφορίες για τουλάχιστον 1.000 τραυματίες

Share it:

Σε περίπου 15 πόλεις έχουν εξαπλωθεί οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. Στο επίκεντρο παραμένει η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες διαδηλωτές, παρά την εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας αποχώρησαν από
την πλατεία αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όμως εκφράζονται φόβοι για νέα επέμβαση της αστυνομίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνούν τους χίλιους οι τραυματίες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις καταστολής στις τουρκικές πόλεις.

Οι σφοδρές συμπλοκές καλύπτονται κυρίως από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οι πληροφορίες από πηγές διαδηλωτών για 4 νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις επίσημες αρχές.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Πολλοί από τους τραυματίες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών, ακόμα και από ελικόπτερο.

Κατά την δεύτερη ημέρα των ταραχών, χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν τη γέφυρα του Βοσπόρου για να ενωθούν με τους υπόλοιπους στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, από την Άγκυρα και τη Σμύρνη μέχρι την Αττάλεια. Στο Ντιγιαρμπακίρ, Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν τη Δευτέρα μετά την κοπή δέντρων από το πάρκο της πλατείας για την ανέγερση εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου. Μετεξελίχθηκαν σε κύμα διαμαρτυρίας κατά της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν και του ισλαμιστικού κόμματός του “Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη” (AKP).

Ανυποχώρητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέμεινε στο αίτημά του για τερματισμό των διαδηλώσεων. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις ακραίας καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία.

«Είναι αλήθεια ότι έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας. Οι αναγκαίες προειδοποιήσεις έγιναν» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ απηύθυνε έκκληση στην αστυνομία να «ενεργήσει με μέτρο» και σε όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και να επικρατήσει ηρεμία. Τόνισε ότι οι διαδηλώσεις στη χώρα έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.


Διεθνείς αντιδράσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών στις συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στην Τουρκία.

Το Ευρωκοινοβούλιο και η Διεθνής Αμνηστία διαμήνυσαν ότι ανησυχούν για την υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας.
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

Post A Comment:

1 comments:

  1. Με τωρα χεστηκαν η αμερικάνοι αφού απο ολα τα κακά που συμβαίνουν στον πλανήτη αυτοι ειναι απο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή